Hop til hovedindholdet

FrivilligVest logo

Frivilligbasar i Skjern


Dato og tid

Tirsdag d. 24. september 2024 kl. 08:15 til 14:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 30. juni 2024 kl. 23:55

Sted

Skolebyen Skjern, Skolebyen 5, 6900 Skjern Skolebyen Skjern
Skolebyen 5
6900 Skjern

Frivilligbasar i Skjern


Arrangementsbeskrivelse

Kom og vis din forening frem for 2.200 unge på en/flere af de tre frivilligbasarer på ungdomsuddannelserne i Ringkøbing-Skjern Kommune i september: 
 

”noget at leve for”

 

Ringkøbing-Skjern Frivilligbasar

 

FrivilligVest & Ringkøbing-Skjern Kommune

16., 24., & 26. september 2024

 

 

Formål

Formålet er at sikre at unge i Ringkøbing-Skjern Kommune fortsat ved, hvad det vil sige at være frivillig, at de kender til det lokale foreningsliv og bredden i dette, og så håber vi selvfølgelig at nogle af de unge, som vores foreninger kan møde hos jer, har lyst til at prøve at være frivillige.

I modsætning til så meget andet, så er anledningen ikke en krise. Frivilligheden har det godt, også blandt de unge. Men som kommune er vi meget interesserede i at holde frivillighedens gryde i kog.

For frivillighed skaber sammenhængskraft i kommunen ved at danne relationer på tværs af sociale skel. Frivillighed lærer unge at tage ansvar og initiativ. Det lærer dem at lede projekter, orientere sig i en organisation og styre et budget. Frivillighed giver også socialt velvære, skaber netværk, og en følelse af at kunne gøre en forskel lokalt. En sidegevinst ved, at de unge er frivillige kan desuden være, at det giver de unge lyst til- og mening med at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern kommune som voksne, og det gavner både kommune og uddannelsesinstitutioner.

Program

Video

Inden frivilligtemadagen vil eleverne i deres undervisning blive vist denne video for at forberede dem på Frivilligtemadagene. Nogle af eleverne vil også få undervisning i frivillighed.

Foredrag

Den 16., 24., og 26. september vil Preben Beck Astrup fra Lem holde foredrag om frivillighed for alle de 2200 unge. Preben Beck Astrup er filosof, forsker og konsulent og han har i to årtier fortalt om glæden ved frivilligt arbejde, og om hvordan et stærkt frivilligt engagement gør os alle rigere.  

Basar

Efter hvert foredrag bliver der afholdt basar med jer og knap 20 andre frivilliggrupper.

 

Om foredragsholderen Preben Beck Astrup

Preben Beck Astrup er filosof fra Lem. Til daglig forsker Preben i Frivillighed ved Aarhus Universitet. Han er desuden konsulent for Danmarks Idrætsforening. Preben har skrevet tænkepausen ”Frivillighed” og han har i to årtier fortalt om den frivillige verdens glæder og udfordringer, og om hvordan et stærkt frivilligt engagement, gør os alle rigere. Som Preben har sagt: ”Med lønarbejde for du noget at leve af, men med frivilligt arbejde får du noget at leve for.”

Preben var foredragsholder sidste gang vi afholdt frivilligtemadag på ungdomsuddannelserne i september 2021.

Preben fortæller om, hvordan frivillighed også bidrager til de unges muligheder senere i livet. Herunder hvordan frivillig erfaring prioriteres højt af dem, der ansætter i virksomhederne og i det offentlige.

 

Basar

Efter hvert foredraget bliver der afholdt basar med 20-25 frivillige stande, der repræsenterer en eller flere foreninger. På basaren vil det bredest mulige spektrum af den frivillige verden være tilstede.

 

Jeg sender jer et inspirationskatalog til jer om hvordan man skaber et godt introduktionsforløb for de unge.

Eleverne kommer til basaren i hold af maksimalt 200 elever pr. gang. Erfaringen fra tidligere er nemlig, at flere end 200 mindsker kontakten mellem foreningerne og eleverne.

Det skal i have forberedt til frivilligbasaren

Frivilligbasaren er et arrangement, der kræver lidt forberedelse. I skal have nedenstående klar.

Mindst ét praktikforløb

I skal være klar til at præsentere de unge for mindst ét, men gerne flere 1-3 måneders ”frivilligpraktikforløb”, som i kan tilbyde eleverne to-og-to eller i en større gruppe. Når i planlægger forløbene, kan i med fordel overveje de seks gode råd, til at rekruttere og fastolde unge i jeres frivilliggruppe, som står på side 4. For hvert forløb, skal I definere følgende kort og præcist:

  • Opgaver
  • Tid
  • Sted
  • Antal frivillige unge i kan bruge til dette
  • Hvem får gavn af det frivillige arbejde
  • Hvilke kompetencer og gode oplevelser får man som frivillig på dette praktikforløb

Vær så konkret som muligt eksempelvis:

  • Frivillig Radiovært på Serviceradio, Radio Ringkøbing
  • Hver mandag 17-18 eller hver onsdag 19-20 i 1-3 måneder
  • Radiohuset, Reberbanen 51, 6950 Ringkøbing
  • 2-6 frivillige unge
  • Lyttere p.t. særligt ældre, men ellers de der bliver interesserede i det du laver.
  • Du lærer at lave radio, styre en mixerpult, lave et interview, og tilrettelægge et program, det er sjovt og der er plads til stor kreativitet, og til at sætte fokus på det du synes er vigtigt (klimaradio, radio om litteratur, radio om hip hop).

En stand

På frivilligbasaren vil hver enkelt frivilliggruppe blive tildelt en selvstændig informationsstand med et skolebord og stole.

I skal gøre jer synlige og genkendelige, så de, der gerne vil prøve en frivilligpraktik hos jer, lettere kan finde jer, og så det er tydeligt, hvad i udbyder og efterspørger på frivilligbasaren. Hvis I har noget tøj, som kendetegner jer, er det selvfølgelig oplagt at tage det på. Brug meget gerne et skilt (eks. med teksten ”Frivillig Radiovært i Ringkøbing”). I er velkomne til at have visitkort eller foldere, som I kan have liggende ved jeres stand. Der er også mulighed for, at hænge plakater op på en væg, eller på bordkanten eller at tage en roll-up med.

 

I må ikke medbringe højtalere og musik, men i må gerne afspille afdæmpede videoklip med informationsmateriale på computere, tablets eller telefoner.

  

Tidsplan på dagen for frivilligbasar den 24. september 2024: Ungdomsuddannelserne i Skjern (HTX, Handelsskole, Teknisk Skole, EUD, EUX, Forberedende GrundUddannelse)

Skolebyen 5, 6900 Skjern

 

Før kl. 8.15: Borde kaffe, postevand og 2 stykker frugt pr. deltager står klar til foreningerne.

Kl. 8.15-8.45: Foreningerne ankommer I projekthallen ved Skjern Teknisk Skole Skjern og stiller op ved bordene.

Kl. 8.45: Velkomst til foreningerne v. Emil Sloth frivillighedskoordinator v. kommunen og evt. en af skolernes rektor.

 

4 Foredrag med 200 elever pr. gang. Efter hvert foredrag sørger minimum en lærer for at følge de 200 elever videre til frivilligbasaren på samme adresse, hvor de ifølge deres skema skal være i ca. en time.

Lærerne hjælper også til, at eleverne bliver på basaren i det aftalte tidsrum og faktisk får talt med foreningerne.

 

Foredrag

Basar i projekthallen

9.00-9.45

10.00-10.50

10.00-10.45

11.00-11.50

11:50 Foreningerne får serveret en vegansk sandwich pr. deltager.

 

11.00-11-45

12.00-12.50

12.00-12.45

13.00-13.50

13.50: Emil siger farvel og tak til foreningerne og minder dem om snarest muligt, at kontakte de elever, som har skrevet sig på deres kontaktliste.

 

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Deltagerliste

Navn Forening
J. L. Multikulturelle Venner
J. L. Bydelsmødre

Deltagerlisten indeholder kun navne på de deltagere, der har givet samtykke til at blive vist på denne side. Der kan derfor være flere deltagere tilmeldt, end der fremgår af listen.

Samlet antal tilmeldte: 4

Kontaktinformation til arrangør

FrivilligVest
Tlf: +45 51777711
carsten@frivilligvest.dk

Kontaktinformation til arrangør

FrivilligVest
Tlf: +45 51777711
carsten@frivilligvest.dk